Glampiga Camping Recept

Mat smakar bäst utomhus.

Välkommen till vår receptsida – en plats för dig som älskar att laga mat under bar himmel, känna doften av grillen i kvällsluften och njuta av god mat med ett glas vin eller en kall öl vid elden. Här hittar du våra bästa recept för campingköket, eldstaden och grillen – allt från långkok i gjutjärnsgryta till snabba snacks vid lägerelden.

Vi lagar mat där vi står – i skogen, vid sjön eller på en klippa med utsikt. Oavsett om du reser med husbil, van eller tältar under stjärnorna, vill vi inspirera dig att ta med smakerna ut i det fria.

Låt dig inspireras, laga något gott och njut av det glampiga livet – en måltid i taget.

Recept kommer löpande, efter som sidan är under uppbyggnad.....

🧄 One Pot-lasagne i traktörpanna

Enklare än vanlig lasagne – men minst lika gott!

🍅 Ingredienser (2–3 personer)

  • 1 msk olivolja

  • 1 liten gul lök, hackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 250 g blandfärs (eller vegofärs)

  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 tsk torkad oregano

  • 1 tsk torkad basilika

  • Salt & svartpeppar efter smak

  • 1 tsk socker (för att runda av syran)

  • 5–6 lasagneplattor, brutna i mindre bitar

  • 2 dl vatten (eller buljong för mer smak)

  • 1 dl crème fraiche eller matlagningsgrädde

  • 1–1,5 dl riven ost (gärna mozzarella + lite lagrad ost)

🥘 Så här gör du:

  1. Hetta upp olivolja i traktörpannan. Fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.

  2. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.

  3. Rör ner tomatpuré, krossade tomater, vatten, kryddor och socker. Låt småputtra 5 minuter.

  4. Lägg i de brutna lasagneplattorna. Rör om så att de täcks av såsen.

  5. Sätt på lock och låt sjuda i ca 12–15 minuter. Rör om då och då så det inte fastnar i botten.

  6. När pastan känns mjuk, tillsätt crème fraiche och blanda runt.

  7. Strö över osten och låt den smälta (eller sätt på lock ett par minuter).

  8. Toppa gärna med färsk basilika eller en skvätt olivolja.

🍷 Tips!

Servera med ett glas Châteauneuf-du-Pape – Robbans absoluta favoritvin i världen. Perfekt till denna rätt.